Kabul Edilen Bildirler
Bildiri Kodu | Bildiri Başlığı | Yazar(lar) | ||||
GTK001 | Restoran Müşterilerinin Helal Gıdaya Yönelik Algılarının Belirlenmesi: Tekirdağ Örneği | Öğr. Gör. Hasan CİNNİOĞLU Öğr. Gör. Derya DEMİRDELEN Öğr. Gör. Hasibe YAZIT |
||||
GTK002 | Yiyecek İçecek İşletmelerine Yerel Ürün Önerisi: Çerez Tarhana |
Buğra ÖZDEMİR Yrd. Doç Dr. Ebru ZENCİR |
||||
GTK006 | Gastronomi Festivallerin Algılanan Destinasyon İmajına ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetine Etkisi: Fethiye Yeşilüzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali Örneği | Yrd. Doç. Dr. Aydan BEKAR Emine KOCATÜRK Öğr. Gör. Çağrı SÜRÜCÜ |
||||
GTK007 | Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri | Yrd. Doç. Dr. Özer ŞAHİN | ||||
GTK008 | Otel İşletmelerinde Gastronomi Etkinlikleri: Bir Örnek Olay Analizi | Doç. Dr. Önder MET Cansu ARSLAN |
||||
GTK009 | Gastronomik Kimlik Oluşturmada Yöresel Ürünlerin Rolü: Ürünlerin Satış ve Pazarlanmasına Yönelik Bir Örnek Olay İncelemesi | Yrd. Doç. Dr. Hümeyra TÖRE BAŞAT Doç. Dr. Mustafa SANDIKÇI Yrd. Doç. Dr. Sabri ÇELİK |
||||
GTK010 | Gastronomi Sektöründe Etnik Restoranlar: İstanbul Örneği | Görkem TEYİN Nalan ASLAN Yrd. Doç. Dr. Ümit SORMAZ Yrd. Doç. Dr. Yeliz PEKERŞEN Prof. Dr. Hatice Ferhan NİZAMLIOĞLU |
||||
GTK011 | Geçmişten Günümüze Gastronomi Bilimi: Bibliyometrik Bir Analiz | Doç. Dr. Cem Oktay GÜZELLER Arş. Gör. Nuri ÇELİKER |
||||
GTK012 | Antik Dönem’deki Damak Tadının Günümüz Yansıması | Arş.Gör.Özge TOLGA Uzman Özlem YATKIN |
||||
GTK013 | Gastronomide Sokak Yiyecekleri ve Satıcıları: Teorik Bir Çalışma | Doç. Dr. Dilek DÖNMEZ POLAT Öğr. Gör. Aslı GEZEN |
||||
GTK014 | Turistlerin Yöresel Mutfak Tercihleri İle İlgili Bir Araştırma: Bozcaada Örneği | Yrd. Doç. Dr. Murat AKSU Öğr. Gör. Aslı GEZEN Sedef ÖZCAN |
||||
GTK015 | Restorandaki Fiziksel Çevre Unsurlarının Algılanması | Yrd. Doç. Dr. Reyhan ARSLAN AYAZLAR Gamza GÜN |
||||
GTK016 | Otel Mutfaklarında Yeni Bir Uygulama Örneği Olarak Yaşayan Mutfaklar | Doç. Dr. Barış ERDEM Öğr. Gör. Suat AKYÜREK Executive Şef Hüseyin BÖLÜK |
||||
GTK017 | Gastronomik Bir Değer Olarak Tarhana ve Coğrafi İşaretlemede Tarhananın Yeri ve Önemi | Bahar ASLAN Prof. Dr. Nurten ÇEKAL |
||||
GTK018 | Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği | Yrd. Doç. Dr. Kaplan UĞURLU Handan ÖZTÜRK |
||||
GTK019 | Gastronomi Eğitimi Alan Öğrencilerde Yiyecek Tercihinde Yiyecekte Yenilik Korkusu (Food Neophobia) Etkisi: Balıkesir Üniversitesi Örneği | Serkan YİĞİT Doç. Dr. Murat DOĞDUBAY |
||||
GTK020 | Turizm ve Yiyecek ve İçecek Endüstrisinde Sahnelenen Otantiklik (Eleştirel Bakış) | Arş. Gör. Selin İLSAY Uzman Nur Neşe ŞAHİN Doç. Dr. Murat DOĞDUBAY |
||||
GTK022 | Mutfak Şeflerinin Gastronomi İle İlgili Görüşleri: Nitel Bir Araştırma | Yrd. Doç. Dr. Gülçin ALGAN ÖZKÖK | ||||
GTK023 | Trakya Turizm Rotası Projesi: Lezzet Rotası Üzerine Bir Değerlendirme | Öğr. Gör. Ali ÇAKIR Öğr. Gör. Dr. Gülsel ÇİFTÇİ Öğr. Gör. Gülay ÇAKIR |
||||
GTK024 | Aşçılık Programı Öğrencilerinin Sosyal Medyaya Yönelik Bilişsel Yapılarının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla İncelenmesi | Öğr. Gör. Mehtap YÜCEL GÜNGÖR Yrd. Doç. Dr. Seden DOĞAN Öğr. Gör. Ozan GÜNGÖR |
||||
GTK025 | Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı | Yrd. Doç. Dr. Göksel Kemal GİRGİN Özkan DEMİR Vahide ÇETİNKAYA |
||||
GTK026 | Bölge Gastronomi Turizmi Üzerine Yöresel Ürün Festivallerinin Etkisi: Urla Örneği | Yrd. Doç. Dr. Gözde TÜRKÖZ BAKIRCI Yrd. Doç. Dr. Turgay BUCAK Prof. Dr. Kamile Nazan TURHAN |
||||
GTK027 | Semavi Dinlerde Bireylerin İnançlara Dayalı Yiyecek Tüketimlerine Yükledikleri Anlamın Metafor Analizi Yoluyla İncelenmesi | Prof. Dr. Düriye BOZOK Ayşe Ebru TEZCAN |
||||
GTK028 | Veganların Restoranlarda Karşılaştıkları Sorunlar Üzerine Bir Araştırma | Yrd. Doç. Dr. Serdar SÜNNETÇİOĞLU Yrd.Doç. Dr. Hacı Mehmet YILDIRIM Dr. Serkan TÜRKMEN Yrd. Doç. Dr. Şefik Okan MERCAN |
||||
GTK029 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Atmosfer, Tüketim Duyguları, Müşteri Memnuniyeti ve Yeniden Satın Alma Davranışı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi | Yrd. Doç. Dr. Erdem TEMELOĞLU Yrd. Doç. Dr. Oğuz TAŞPINAR Yasin SOYLU |
||||
GTK030 | Renklerin Çorbaların Tat Algısı Üzerindeki Etkilerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma | Yrd. Doç. Dr. Hakan YILMAZ Gamze ERDEN |
||||
GTK031 | Geleneksel Meyan Kökü Şerbeti Hazırlama Sürecinde Farklı Sıcaklık Uygulamalarının Şerbetin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisi | Yrd. Doç. Dr. Çiğdem UYSAL PALA Caner Nurettin EKŞİ Egemen ÖZÇELİK Belgizar AYANA ÇAM |
||||
GTK032 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Duyusal Pazarlama Uygulamaları | Hakan ASLAN Doç. Dr. Cafer TOPALOĞLU Doç. Dr. Burhan KILIÇ Arş. Gör. Nisan YOZUKMAZ |
||||
GTK033 | Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Otantik Yiyeceklere Yönelik Bir İnceleme |
Yrd. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ Meral ÜZÜLMEZ |
||||
GTK034 | Gıda Güvenliğinde Risk Faktörleri ve Hijyenin Önemi | Seydi Ahmet ÇETİN Doç. Dr. Bayram ŞAHİN |
||||
GTK035 | Yöneticilerin Perspektifinden Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gizli Müşteri Uygulamaları | Öğr. Gör. Emrah YILDIZ Doç. Dr. Buhan KILIÇ |
||||
GTK036 | Geleneksel Türk Tatlısı Olarak Lokum ve Safranbolu Lokumu | Yrd. Doç. Dr. Oğuz DİKER Doç. Dr. Nuray TÜRKER Öğr. Gör. Adnan ÇETİNKAYA F. Behzat KAYA |
||||
GTK037 | Turizm Alanında Yazılmış Olan Gastronomiye İlişkin Tezlerin Bibliyometrik Profili | Öğr. Gör. Ayşe SÜNNETÇİOĞLU Arş. Gör. Pınar YALÇINKAYA Merve OLCAY Yrd. Doç. Dr. Şefik Okan MERCAN |
Not: Kabul edilen her bir bildirinin kongre programında yer alması için en az bir yazar tarafından katılım ücreti yatırılması gerekmektedir.